15 December 2011

Anak Nak Belajar Violin

Haih..
My son dah request nak attend kelas violin,
Mewarisi jiwa mommy dia ..kunun seni..sila muntah..hehehe
Tapi bila discuss dengan hubby,
We r prefer if my son attend for piano class first,

So pujuk dia n terangkan mana lebih baik,
Alhamdulillah dia agree...good boy..
So saya nak daftarkan yang dekat je dengan rumah,
Memang Yamaha lagi bagus,
Tapi now yang paling dekat ialah 2 km dari rumah kami,
Ada cikgu piano buka kelas di rumah saje,
Maklumlah next year dia year 1,
So kelas pagi, kelas KAFA,
kelas bahasa Jepun,Taekowando..
Swimming class juga..

Kesian plak if dia terkejar2 ke sana ke mari,
Biar yang dekat2 je dulu,
After a few months, jari dah lembut sket,
Baru nak hantar dia under Yamaha,

Kenapa bukan saya yang ajar sendiri?
Anak2 ni kalau kita ajar, kadang2 diorang tak berapa nak dengar,
Biarlah dengan orang luar,
Bersungguh2 sket dia nak belajar nanti,

Owh..apa kebaikan belajar music ni ya?
Boleh develop sebahagian otak, IQ..
Boleh disiplinkan my boy,
Kurangkan stress asyik belajar teori di sekolah n homework too.
Menyeronokkkan n menaikkan motivasi diri bila dah up 1 level..
Then,
Benda ni terbukti pada saya sendiri,
Saya attend kelas piano n it's fun okay...

Sorry u guys out there,
Saya bukan nak anak saya jadi penyanyi or what,
Memang tak suka,
Tapi sbb kelebihan di atas tadi tu lah menyebabkan saya setuju hantar anak2,
Lagi pun my son n my daughter yang request sendiri..
Owh,
my daughter tak mo hantar lagi kelas piano,
Tengah survey kelas ballet kat sini,
Belum jumpa lagi...
Kelas piano tunggu dia naik year 1 nanti..
Now dia baru nak masuk tadika next year...

*Apa salahnya duit yang ada diberikan pada anak2...untuk kebaikan diorang juga kan.

1 comments:

najib dayana said...

Assalamualaikum puan...saya tengah survey kelebihan hantar anak ke kelas muzik...anak saya perempuan baru umur 3 thn ++...kami suami isteri dan keluarga memang tiada latarbelakang muzik langsung...aganya umur berapa sesuai ye..

Post a Comment